Náhled předního přebalu DVD

Ostrovy Pacifiku 2
Cestománie 5. díl

Český dokument, 2002, 2003, 2004

Délka filmu: 84 minut

Formát obrazu: 4:3

Zvuk: DD 2.0 český

Titulky: české

Vydal: Česká televize

Části:
  1. Fidži - zemí bývalých lidožroutů
  2. Indonésie - Západní Papua - cesta do pravěku
  3. Indonésie - Flores - kam odchází duše

Děj filmu:
 
Vanuatu: K tajemnému životu původních obyvatel na desítkách ostrovů patří nejen rituální obřad uvádějící chlapce mezi dospělé, ale i nebezpečné skoky z věže, jimiž se domorodci už po staletí vrhají na liánách hlavou dolů.
Cookovy ostrovy, nesoucí jméno slavného mořeplavce kapitána Cooka, ukryté v nedohledných prostorách tichého oceánu, je jedním z tropických rájů.
Lidé na Francouzské Polynésii: Tahiti neznají hlad, protože sklizeň trvá celý rok. Polynésie se také proslavila černými perlami a je vyhlášená nejpřitažlivějšími ženami na světě, které pro Evropany objevil Paul Gauguin. Stejné tu potkáte i dnes...
Novodobou historii Fidži má na svědomí rostlina přivezená britskými kolonizátory - cukrová třtina, bílé zlato téhle země. V těchto krásných exotických končinách tropů žijí dnes hinduisté, křesťané i muslimové v míru a dál popíjejí svoji kávu, omamný nápoj z pepřovníku.
Indonésie:
Indonésie je země tisíců ostrovů a každý z nich je jedinečný, vstoupíme do nejexotičtějších míst naší planety. Ještě stále tu žijí lidé, kteří vstávají, až když k nim přijde světlo, svoji podobu znají jenom z vodní hladiny a ještě nikdy neviděli kolo. V západní Papuě to není tak dávno, co zde lidožrouti snědli pastora a jedenáct misionářů.

© Webová stránka je vlastnictví videopůjčovny AUSID Pardubice.